SUN’IY INTELLEKTDA MATEMATIKANING O‘RNI - Amirqulov Farrux Musurmon o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqola sun’iy intellekt rivojlanishida matematikaning o‘rni va ahamiyatiga bag‘ishlangan. Unda zamonaviy axborot texnologiyalari, sun’iy intellekt tizimlarining paydo bo‘lishi va takomillashuvida matematik tamoyillar, algoritmlar hamda ularning fundamental negizi sifatida matematika fanining beqiyos hissasi atroflicha tahlil etilgan. Matematikaning asosiy bo‘limlari — algebra, matematika analiz, statistik tahlil, optimallashtirish va diskret matematikaning sun’iy intellektda tutgan roli, nafaqat nazariy, balki amaliy jihatlari bilan ham yoritilgan. Shuningdek, maqolada matematikaning sun’iy intellekt tizimlari uchun imkoniyatlari va kelajak istiqbollari ko‘rsatib berilgan.