ZAMONAVIY KOMPYUTER TIZIMLARINING RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI: BULUTLI HISOBLASHLAR VA SUN’IY INTELLEKT INTEGRATSIYASI - Roxmonov Durbek Azamjonovich; Jalilova Mastonajon Abduqayumjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy kompyuter tizimlarining arxitekturaviy rivojlanish tamoyillari, an’anaviy hisoblash tizimlaridan bulutli va taqsimlangan ekotizimlarga o‘tish jarayonlari tahlil qilingan. Shuningdek, apparat va dasturiy ta’minot uyg‘unligi, sun’iy intellekt (AI) va mashinali o‘qitish (ML) algoritmlarining kompyuter tizimlari samaradorligini oshirishdagi roli hamda kiberhavfsizlik masalalari yoritilgan.