TARMOQ TEXNOLOGIYALARINING ZAMONAVIY RIVOJLANISH TENDENSIYALARI VA ISTIQBOLLARI - Roxmonov Durbek Azamjonovich; Jalilova Mastonajon Abduqayumjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy axborot texnologiyalari va tizimlarining asosi bo‘lgan tarmoq texnologiyalarining bugungi holati, ularning rivojlanish bosqichlari hamda eng so‘nggi tendensiyalari tahlil qilinadi. Xususan, 5G/6G simsiz aloqa tarmoqlari, buyumlar interneti (IoT), bulutli hisoblashlar va tarmoq xavfsizligi masalalari atroflicha yoritilgan. Shuningdek, sun’iy intellektning tarmoq boshqaruviga ta’siri va kelajakdagi istiqbolli yo‘nalishlar haqida ilmiy xulosalar keltirilgan.