ALLERGIK RINIT BILAN KASALLANGAN BEMORLARNI DAVOLASHDA QO‘SHIMCHA DAVO SIFATIDA IGNATERAPIYANING SAMARADORLIGI - Abdusalomov G’ayratjon Abdusalom o’g’li; To’laboyev Sunnatulla Olimjon o’g’li; Mamasidikov Soatjon Sodikovich; Rustamova Yulduz Alisherovna; To’laboyev Sunnatulla Olimjon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Allergik rinit keng tarqalgan surunkali allergik kasalliklardan biri bo‘lib, bemorlarning hayot sifatiga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi. Mazkur tadqiqotning maqsadi farmakoterapiyaga to‘liq javob bermaydigan allergik rinitli bemorlarda ignaterapiyaning qo‘shimcha davolash usuli sifatidagi samaradorligini baholashdan iborat bo‘ldi. Tadqiqotda 18 yoshdan katta 30 nafar bemor kuzatildi. Barcha bemorlarga standart davolash fonida 3 seans ignaterapiya o‘tkazildi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, bemorlarning 60 foizida yaqqol klinik yaxshilanish kuzatildi. Olingan natijalar ignaterapiya allergik rinitni kompleks davolashda foydali qo‘shimcha usul bo‘lishi mumkinligini ko‘rsatdi.