FOSRAYT KOMPETENTLIGI VA MINTAQAVIY IQTISODIY REZILYENTLIK: BO‘LAJAK MOLIYACHILARNI TAYYORLASHNING PROGNOSTIK MODELI - Boboyeva Surayyo Xamroyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada bo‘lajak moliyachilarning forsayt kompetentligini rivojlantirish orqali mintaqaviy iqtisodiy rezilyentlikni oshirish masalalari o‘rganilgan. Tadqiqotda O‘zbekiston iqtisodiyoti sharoitida inson kapitali va moliyaviy boshqaruv sifati o‘rtasidagi bog‘liqlik tahlil qilingan hamda prognostik model ishlab chiqilgan. Indeks yondashuvi va ekonometrik modellashtirish usullari asosida Foresight Competency Index (FCI) va Regional Economic Resilience Index (RERI) shakllantirildi.