BAHOUDDIN NAQSHBAND VA NAQSHBANDIYA TARIQATI - Yakubova Sitora Sharifovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Bahouddin Naqshband hayoti, uning ma’naviy qarashlari hamda Naqshbandiya tariqatining shakllanishi va rivojlanishi yoritiladi. Naqshbandiylik islom tasavvufidagi eng yirik tariqatlardan biri bo‘lib, uning asosiy g‘oyasi “Dil ba yoru, dast ba kor” tamoyiliga asoslanadi. Maqolada tariqatning Markaziy Osiyo va jahon islom madaniyatidagi o‘rni, shuningdek, uning inson ma’naviyatini yuksaltirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi.