O‘SMIRLARDA SALBIY XULQ-ATVORNI KORREKSIYA QILISH VA JINOYATCHILIKNI OLDINI OLISH - Ibragimova Saida Xashimdjanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada o‘smirlarda salbiy xulq-atvorni korreksiya qilish hamda jinoyatchilikning oldini olishning psixologik-pedagogik asoslari yoritilgan. O‘smirlik davrida emotsional beqarorlik, ijtimoiy ta’sirga moyillik va shaxsiy identifikatsiya jarayonlari kuchayishi sababli deviant xulq shakllanish xavfi ortadi. Maqolada korreksion yondashuvlar, profilaktik chora-tadbirlar hamda oila, maktab va ijtimoiy muhitning o‘rni tahlil qilingan.