OTA-ONALAR MUNOSABATLARI VA BOLA PSIXIKASIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR - Karimova Gulnora Azamat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada ota-onalar munosabatlari va ularning bola psixikasiga ta’sir etuvchi asosiy omillar yoritilgan. Oila bola shaxsining ilk ijtimoiylashuv muhiti bo‘lib, undagi psixologik iqlim bolaning emotsional holati, xulq-atvori va shaxsiy rivojlanishiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada ota-ona munosabatlari turlari, tarbiya uslublari hamda bola psixikasiga ta’sir etuvchi ijtimoiy va psixologik omillar tahlil qilingan.