PSIXOLOGIK TRENINGLAR YORDAMIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING BILISH JARAYONLARINI RIVOJLANTIRISH - Erdanova Sayyora Ibragimovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kichik maktab yoshidagi (boshlang‘ich sinf) o‘quvchilarning bilish jarayonlari (diqqat, xotira, tafakkur, idrok va tasavvur)ning o‘ziga xos psixofiziologik xususiyatlari hamda ularni tizimli psixologik treninglar yordamida rivojlantirish masalalari tahlil qilinadi. Maqolada maktab amaliyotchi psixologlari va boshlang‘ich sinf o‘qituvchilari uchun mo‘ljallangan rivojlantiruvchi o‘yinlar, kognitiv mashqlar hamda trening dasturlarini tashkil etish algoritmlari metodik jihatdan asoslab berilgan.