MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA BOLA SHAXSIGA YO‘NALTIRILGAN TA’LIMDA PEDAGOGIK YONDASHUV - Ne'matullayeva Matluba Qosimovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida bola shaxsiga yo‘naltirilgan ta’limning nazariy asoslari va pedagogik yondashuvlari tahlil qilingan. Bola shaxsining individual xususiyatlarini hisobga olgan holda ta’lim-tarbiya jarayonini tashkil etish, bolalarning mustaqil fikrlashi, ijodiy qobiliyatlari va ijtimoiy faolligini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, tarbiyachining kasbiy kompetensiyalari va rivojlantiruvchi ta’lim muhitini yaratishning ahamiyati ochib berilgan.