MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING PSIXALOGIK RIVOJIDA O’YIN FAOLIYATINING O’RNI - Asadova Mohira Husan qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA O‘yin — maktabgacha yoshdagi bolalar hayoti va psixologik rivojlanishining yetakchi faoliyatidir. Aynan o‘yin orqali bola atrof-muhitni anglaydi, muloqot qilishni o‘rganadi va unda ilk shaxsiy xislatlar shakllanadi. Taniqli psixolog L.S. Vigotskiy ta’kidlaganidek, o‘yin bolaning yaqin rivojlanish zonasini yaratadi va undagi barcha psixik jarayonlarning o‘sishiga turtki beradi. Quyida maktabgacha yoshdagi bolalar psixologik rivojlanishida o‘yin faoliyatining o‘rni va uning ahamiyati haqida batafsil ma’lumot berilgan.