МУОДИЛАҲО - Субхонова Мадинабону Ризокуловна. (TADQIQOTLAR, 2026)
Аннотатсия. Мавзуи «Муодилаҳо» яке аз бахшҳои муҳими математика буда, барои ташаккули тафаккури мантиқӣ ва рушди малакаҳои ҳисобкунии хонандагон хизмат мекунад. Дар раванди омӯзиши ин мавзуъ хонандагон мафҳуми муодила, ҷузъҳои он ва роҳҳои ҳалли муодилаҳои соддаро меомӯзанд. Ҳамчунин, онҳо тарзи муайян намудани адади номаълумро тавассути иҷрои амалҳои арифметикӣ аз худ мекунанд. Омӯзиши муодилаҳо ба хонандагон имконият медиҳад, ки донишҳои назариявии худро дар ҳалли масъалаҳои амалӣ истифода бурда, қобилияти мустақилона фикр кардан ва хулоса бароварданро инкишоф диҳанд. Ин мавзуъ барои омӯзиши минбаъдаи математика заминаи мустаҳкам фароҳам меорад.