TAʼLIM SOHASIDA KASB-HUNARGA YO‘NALTIRISH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Joniyeva Feruza Jamolovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada kasb-hunarga yo‘naltirish tizimini takomillashtirishning zamonaviy yondashuvlari, ularning psixologik va pedagogik asoslari hamda ta’lim tizimidagi ahamiyati yoritilgan. Bugungi kunda mehnat bozoridagi o‘zgarishlar, raqamli texnologiyalarning rivojlanishi va yangi kasblarning paydo bo‘lishi kasb- hunarga yo‘naltirish tizimini zamonaviy talablar asosida tashkil etishni taqozo etmoqda. Maqolada kasbiy diagnostika, kompetensiyaviy yondashuv, raqamli texnologiyalar va individual kasbiy maslahatning samaradorligi tahlil qilingan.