ISITILMAYDIGAN ISSIQXONA SHAROITIDA SHIRIN QALAMPIR NAV NAMUNALARINING FENOLOGIK KO‘RSATKICHLARI VA HOSILDORLIKKA TA’SIRINI O‘RGANISH - Voxidov S.T; Abdurasulova M.A (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiy. Ushbu maqolada isitilmaydigan issiqxona sharoitida shirin qalampir nav namunalarining fenologik rivojlanish xususiyatlari o‘rganilgan. Tadqiqot davomida nav namunalarining unib chiqishi, ko‘chatlarning tutib ketishi, gullash, meva tugish va pishish muddatlari bo‘yicha kuzatuvlar olib borilgan. Shuningdek, har bir nav namunasining issiqxona sharoitiga moslashuvchanligi, o‘sish sur’ati va rivojlanish bosqichlaridagi farqlari tahlil qilingan. Olingan natijalar asosida isitilmaydigan issiqxonalarda shirin qalampir yetishtirish uchun istiqbolli nav namunalarini tanlash va ularning agrobiologik xususiyatlarini baholash imkoniyati aniqlangan.