OʻQUVCHILARNI KASB-HUNAR EGALASHGA BOʻLGAN QIZIQISHINI OSHIRISH MASALASI VA UNING DOLZARBLIGI - Temirova Sayyora Xudayberdiyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Maqolada oʻquvchilarda kasb-hunar egallashga boʻlgan qiziqishni oshirishning zamonaviy ahamiyati, muammoli jihatlari, metodikasi va ijtimoiy- psixologik aspektlari batafsil tahlil qilinadi. Xususan, yosh avlodda kasbiy qiziqishni yagona davlat siyosati, oila va maktabni birlashtirgan harakat sifatida rivojlantirish yoʻllari, zamonaviy jamiyat va davlat taraqqiyotidagi oʻrni, har bir bola uchun maqsadli individual yondashuvning ahamiyati yoritilgan. Maqolada kasb-hunar tanlashga yoʻnaltirish tizimi, kasb tanlash madaniyati va ta’lim sohasidagi bugungi o‘zgarishlar asosida istedodlarni erta aniqlash va rag‘batlantirish zaruriyati ochib beriladi.