MARKAZIY OSIYODA JADIDCHILIK HARAKATI: MILLIY UYG‘ONISH VA IJTIMOIY-MADANIY MODERNIZATSIYA - XILOLA IBRAGIMOVA (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada XIX asr oxiri – XX asr boshlarida Markaziy Osiyoda shakllangan jadidchilik harakatining tarixiy ildizlari, nazariy asoslari va amaliy faoliyati ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda jadidlarning ta’lim tizimini isloh qilishdagi roli, milliy o‘zlikni anglash jarayoniga qo‘shgan hissasi hamda siyosiy tafakkur rivojiga ta’siri manbalar asosida yoritiladi.