OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA STRATEGIK BOSHQARUVNI RAQAMLASHTIRISHNING MOLIYAVIY AHAMIYATI - Isoxonov Javlonxon Hasan o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida strategik boshqaruvni raqamlashtirishning moliyaviy ahamiyati tahlil qilinadi. Raqamli transformatsiya sharoitida boshqaruv jarayonlarini avtomatlashtirish, moliyaviy resurslardan samarali foydalanish hamda daromad manbalarini diversifikatsiya qilish imkoniyatlari o‘rganilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, strategik boshqaruvni raqamlashtirish moliyaviy shaffoflikni oshirish, xarajatlarni optimallashtirish va investitsion jozibadorlikni kuchaytirishga xizmat qiladi.