YOSH DZYUDOCHILARDA PORTLOVCHI-KUCHNI RIVOJLANTIRADIGAN ASOSIY JISMONIY SIFATLAR - Rustamova.R.S (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Maqolada yosh dzyudochilarning maxsus jismoniy tayyorgarligida portlovchi-kuch sifatining ahamiyati, uni rivojlantiruvchi asosiy jismoniy sifatlar hamda mashg‘ulot vositalari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida 12–14 yoshli dzyudochilar ishtirokida pedagogik tajriba o‘tkazilib, portlovchi-kuchni rivojlantirishga qaratilgan mashqlar samaradorligi aniqlangan