O‘SMIRLARDA XAVOTIR DARAJASINI ANIQLASH VA UNI KAMAYTIRISH YO‘LLARI - Tastanbekova Qarlig'ash Esenbekovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘smirlarda xavotir (anksiyete) darajasini aniqlash usullari hamda uni kamaytirishning psixologik yo‘llari yoritilgan. O‘smirlik davrida emotsional o‘zgaruvchanlik, ijtimoiy bosim va o‘z-o‘zini anglash jarayonlari kuchayishi sababli xavotir holatlari tez-tez uchraydi. Maqolada diagnostika usullari, xavotirga ta’sir etuvchi omillar va korreksion yondashuvlar tahlil qilingan.