OZONNI ANIQLASH UCHUN GAZ SEZGIR NANOKOMPOZIT MATERIALLARNING TARKIBI VA SINTEZ SHAROITLARINI ZOL-GEL TEXNOLOGIYASI ASOSIDA OPTIMALLASHTIRISH QONUNIYATLARINI TADQIQ ETISH - I.E. Abduraxmanov; K.D. Safarov (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Maqolada atmosfera havosidagi ozonni monitoring qilish uchun mo‘ljallangan ZnO va WO₃ asosidagi yarim o‘tkazgichli sensorlarning gaz sezgir qatlamlarini sintez qilish va optimallashtirish masalalari yoritilgan. Materiallarning fizik-kimyoviy xossalari hamda ozonga nisbatan sezgirligi o‘rganilib, yuqori samarali gaz sezgir materiallarni olishning optimal sharoitlari aniqlangan.