UYQU VA RUHIY SALOMATLIK O’RTASIDAGI BOG’LIQLIK - Nishonova Shahzoda Erkinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada uyquning inson ruhiy salomatligiga ta’siri, uyqu buzilishlarining psixologik holat bilan bog‘liqligi hamda sog‘lom uyquning ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotlar natijalariga ko‘ra, uyqu sifati insonning hissiy holati, stressga chidamliligi, kognitiv faoliyati va umumiy ruhiy salomatligini belgilovchi muhim omillardan biridir. Shuningdek, uyqusizlik, depressiya, xavotir va boshqa ruhiy buzilishlar o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik yoritilgan.