TURIZM TARJIMASI VA MADANIYATGA MOSLASHISH ASOSLARI - Toshtemirova Aziza Farkhadovna; Feruza Khayitova Abdikhalikovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqola turizm tarjimasida madaniy moslashishning nazariy asoslarini o’rganishga bag’ishlangan. Maqsad, turizm tarjimasida madaniy farqlarni qanday hisobga olish kerakligini aniqlashdir. Tadqiqot usullari sifatida adabiyotlarni tahlil qilish va misollar keltirish qo’llanildi. Natijalar shuni ko’rsatadiki, madaniyatlararo muloqot va tarjimada madaniy moslashuv, sayyohlarning tajribasini yaxshilashda muhim ahamiyatga ega. Bu tadqiqot turizm tarjimasida muhim nazariy va amaliy jihatlarni taqdim etadi.