O‘QUVCHILARDA O‘ZIGA BO‘LGAN ISHONCHNI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK YO‘LLARI - Sindarova Iroda Sobirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘quvchilarda o‘ziga bo‘lgan ishonchni shakllantirishning psixologik asoslari, unga ta’sir etuvchi omillar hamda samarali rivojlantirish yo‘llari tahlil qilingan. O‘ziga ishonch shaxsning ijtimoiy moslashuvi, o‘quv faoliyatidagi muvaffaqiyati va shaxsiy rivojlanishining muhim omillaridan biri sifatida yoritilgan. Shuningdek, maqolada oilaviy muhit, maktab jamoasi, pedagog va psixologlarning o‘quvchilarda ijobiy “Men” konsepsiyasini shakllantirishdagi o‘rni ochib berilgan. O‘quvchilarning o‘z imkoniyatlarini anglashlari, mustaqil qaror qabul qilishlari, qiyinchiliklarni yengib o‘tishlari hamda o‘z fikrini erkin ifoda etishlarini qo‘llab-quvvatlovchi psixologik usullar va amaliy tavsiyalar keltirilgan. Tadqiqot natijalari o‘quvchilarda o‘ziga bo‘lgan ishonchni rivojlantirish orqali ularning ta’lim samaradorligini va ijtimoiy faolligini oshirish mumkinligini ko‘rsatadi.