MAKTAB PSIXOLOGI FAOLIYATIDA XULQ-ATVOR MUAMMOLARINI KORREKSIYA QILISHNING SAMARALI USULLARI - Qurbonova Navbahor Abduraxmonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktab psixologi faoliyatida o‘quvchilarda uchraydigan xulq-atvor muammolarini aniqlash, tahlil qilish va korreksiya qilishning samarali psixologik usullari yoritilgan. Xulq-atvordagi salbiy o‘zgarishlarning kelib chiqish sabablari, ularning o‘quvchi shaxsining rivojlanishi hamda ta’lim jarayoniga ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, agressivlik, tajovuzkorlik, intizomsizlik, muloqotdagi qiyinchiliklar, ijtimoiy moslashuv muammolari kabi holatlarni bartaraf etishda individual suhbatlar, psixologik treninglar, art-terapiya, o‘yin terapiyasi, xulq-atvorni modellashtirish va ota-onalar bilan hamkorlikning ahamiyati yoritib berilgan. Maqolada maktab psixologining korreksion faoliyatini samarali tashkil etish orqali o‘quvchilarning ijtimoiy moslashuvi, emotsional barqarorligi va ijobiy xulq-atvor ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari xulq-atvor muammolarini erta aniqlash va o‘z vaqtida korreksion ishlarni olib borish o‘quvchilarning shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishida muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.