O‘QUVCHILARNING O‘QISHGA BO‘LGAN MOTIVATSIYASINI OSHIRISHDA KORREKSION ISHLARNING AHAMIYATI - Qurbonova Navbahor Abduraxmonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘quvchilarning o‘qishga bo‘lgan motivatsiyasini oshirishda korreksion ishlarning ahamiyati va samaradorligi tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida o‘quv motivatsiyasining pasayishiga olib keluvchi psixologik, pedagogik va ijtimoiy omillar yoritilib, ularni bartaraf etishda maktab psixologining korreksion faoliyati muhim omil sifatida asoslanadi. Maqolada individual va guruhiy korreksion mashg‘ulotlar, psixologik treninglar, motivatsion suhbatlar, rivojlantiruvchi mashqlar hamda ota-onalar bilan hamkorlikning o‘quvchilarning bilim olishga bo‘lgan qiziqishini shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, korreksion ishlar orqali o‘quvchilarda o‘ziga ishonch, mas’uliyat, maqsadga intilish va o‘quv faoliyatiga nisbatan ijobiy munosabatni rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari korreksion ishlarning o‘quvchilarning ta’limdagi faolligini oshirish, o‘quv motivatsiyasini mustahkamlash va shaxsiy rivojlanishini qo‘llab-quvvatlashda muhim ahamiyatga ega ekanligini tasdiqlaydi.