TA’LIM JARAYONIDA PSIXOLOGIK FAROVONLIKNI TA’MINLASH VA RUHIY ZO‘RIQISHLARNI KAMAYTIRISH STRATEGIYALARI - Toʻxtayeva Dilnoza Salohiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada ta’lim jarayonida o‘quvchilarning psixologik farovonligini ta’minlash hamda ruhiy zo‘riqishlarni kamaytirishning psixologik-pedagogik strategiyalari yoritilgan. Psixologik farovonlik ta’lim sifati, shaxsning barkamol rivojlanishi va o‘quvchilarning ijtimoiy moslashuvini ta’minlovchi muhim omillardan biridir. Maqolada ruhiy zo‘riqishlarning kelib chiqish sabablari, ularning salbiy oqibatlari va zamonaviy profilaktik hamda korreksion yondashuvlar tahlil qilingan.