HAMSHIRALIK ISHIDA BEMOR BILAN SAMARALI MULOQOTNING O‘RNI VA DEONTOLOGIYA FANINING ULARNI TUZALISHIDA AHAMIYATI - Atabaeva Gulnoza Yashinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada hamshiralik faoliyatida bemor bilan samarali muloqotning o‘rni hamda tibbiy deontologiya tamoyillarining ahamiyati yoritilgan. Hamshira va bemor o‘rtasidagi ishonchli, hurmatga asoslangan muloqot davolash jarayonining samaradorligini oshirish, bemorning ruhiy holatini yaxshilash va tibbiy xizmat sifatini ta’minlashda muhim omil hisoblanadi. Shuningdek, maqolada deontologiyaning asosiy tamoyillari — insonparvarlik, kasbiy mas’uliyat, maxfiylikni saqlash, bemor huquqlariga hurmat bilan yondashish masalalari tahlil qilingan. Hamshiralarning kasbiy faoliyatida muloqot madaniyati va deontologik me’yorlarga rioya etish bemorlarning tibbiyot xodimlariga bo‘lgan ishonchini mustahkamlaydi.