MAKTAB O‘QUVCHILARINING RUHIY SALOMATLIGIDA DEPRESSIYA MUAMMOSI - Shukurova Dilora Toshpulotovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada maktab o‘quvchilarining ruhiy salomatligida depressiya muammosining psixologik xususiyatlari, uning kelib chiqish omillari va oldini olish yo‘llari yoritilgan. Depressiya o‘quvchilarning emotsional holati, o‘quv motivatsiyasi, ijtimoiy faolligi hamda shaxsiy rivojlanishiga salbiy ta’sir ko‘rsatuvchi dolzarb muammolardan biridir. Maqolada depressiyaning asosiy belgilari, xavf omillari, diagnostik yondashuvlar va psixologik profilaktika usullari tahlil qilingan.