O’ZBEKISTON DIFFUZ TOKSIK BUQOQ - Toshmamatov Muslim Farxod O’g’li; Azimova Dildora Alisherovna; Jamonqulova Saidjon Qaxramonovich; Toirov Abduhamid Suvonqulovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Diffuz toksik buqoq kasalligi (tireotoksikoz, tireotoksik buqoq) endokrin kasallik hisoblanib, tireoid gormonlar sekretsiyasining haddan ziyod ortishi natijasida paydo bo’ladi, u turli a’zolar hamda sistemalarda og’ir buzilishlar bilan kechadi. Bu kasallik xalq orasida kam e`tibor beriladigan, ammo og`ir asoratlar bilan kechadigan kasallik bo`lib, unga alohida to`xtalish muhim ahamiyatga egadir.