IQTISODIY TERMINALOGIYA TARJIMASI MASALALARINING NAZARIY ASOSLARI - Usmonova Ozodaxon Qaxramon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada iqtisodiy terminologiyani tarjima qilishning nazariy asoslari, iqtisodiy terminlarning lingvistik va kognitiv lingvistika terminalogik muommolarining aspekti, ularni tarjima qilish usullari hamda tarjima jarayonida uchraydigan muammolar, iqtisodiy terminlarning shaklanishidagi derivatsion jarayonlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda ekvivalentlik, adekvatlik va pragmatik moslik tamoyillari yoritilgan.