DESTRUKTIV XULQ-ATVORNING O‘QUVCHILARDA RIVOJLANISH OMILLARI VA PROFILAKTIKASI - Nasriddinova Guluzro Baxromjonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarda destruktiv xulq-atvorning kelib chiqish omillari hamda uning profilaktikasi psixologik jihatdan tahlil qilingan. Destruktiv xulq-atvor shaxsning ijtimoiy me’yorlarga zid, o‘ziga yoki boshqalarga zarar yetkazuvchi xatti-harakatlarini o‘z ichiga oladi. Maqolada oilaviy, ijtimoiy, biologik va pedagogik omillar hamda ularni bartaraf etishning samarali yo‘llari yoritilgan.