MAKTAB O‘QUVCHILARIDA EMOTSIONAL INTELLEKTNI RIVOJLANTIRISHDA PSIXOLOGIK TRENINGLARNING AHAMIYATI - Nazirova Muxayyo Xolmatovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada maktab o‘quvchilarida emotsional intellektni rivojlantirishda psixologik treninglarning ahamiyati, ularning shaxs kamolotiga ta’siri hamda ta’lim jarayonidagi o‘rni yoritilgan. Emotsional intellekt o‘quvchilarning o‘z his-tuyg‘ularini anglash, boshqarish, boshqalarning hissiyotlarini tushunish va samarali muloqot o‘rnatish qobiliyatini rivojlantiruvchi muhim psixologik omildir. Maqolada psixologik treninglarning mazmuni, qo‘llaniladigan usullar va ularning samaradorligi ilmiy jihatdan tahlil qilingan.