MAKTAB PSIXOLOGINING KASB-HUNARGA YO‘NALTIRISH JARAYONIDAGI PSIXOLOGIK VAZIFALARI - Jurayeva Dildora Abduvaliyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada maktab psixologining kasb-hunarga yo‘naltirish jarayonidagi psixologik vazifalari, o‘quvchilarning kasbiy qiziqish va qobiliyatlarini aniqlashdagi o‘rni hamda kasb tanlashga oid psixologik yondashuvlar yoritilgan. Kasb-hunarga yo‘naltirish o‘quvchilarning individual imkoniyatlarini ro‘yobga chiqarish va kelajak kasbini ongli tanlashiga xizmat qiluvchi muhim pedagogik-psixologik jarayondir. Maqolada psixologik diagnostika, maslahat, trening va profilaktik ishlarning mazmuni ilmiy asosda tahlil qilingan.