FUQAROLIK HUQUQI MANBALARI VA O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASINING FUQAROLIGI - Ibrohimov Sardor Xasan o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada fuqarolik huquqining manbalari va O’zbekiston Respublikasida fuqarolik institutining huquqiy asoslari tahlil qilinadi. Maqolada O’zbekiston Respublikasining Konstitutsiyasi, «Fuqarolik to’g’risida»gi Qonun hamda xalqaro huquqiy hujjatlar normalaridan kelib chiqqan holda fuqarolikni olish, saqlash va yo’qotish tartiblari ko’rib chiqiladi. Shuningdek, fuqarolikka oid huquqiy munosabatlarni tartibga soluvchi milliy va xalqaro normativ-huquqiy manbalar qiyosiy tahlil qilinadi.