OILA HUQUQI ASOSLAR. NIKOH TUZISH TARTIBI VA SHARTLARI - Ibrohimov Sardor Xasan o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O’zbekiston Respublikasi qonunchiligiga ko’ra oila huquqining asoslari, nikoh tuzish shartlari va tartibi ilmiy-huquqiy nuqtai nazardan tahlil etiladi. Milliy qonunchilik va xalqaro huquq normalari qiyosiy o’rganiladi. Nikohga to’sqinlik qiladigan holatlar, nikohni haqiqiy emas deb topish asoslari va nikoh munosabatlarini tartibga soluvchi huquqiy mexanizmlar ko’rib chiqiladi.