MILLIY MADANIYAT TRANSFORMATSIYASIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING TA’SIRI - Quvondiqova Dilnoza Shoymardon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada raqamli texnologiyalarning milliy madaniyat rivojiga ko‘rsatayotgan ta’siri tahlil qilinadi. Axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining jadal rivojlanishi natijasida madaniy merosni saqlash, targ‘ib qilish va ommalashtirishning yangi imkoniyatlari yuzaga kelmoqda. Shu bilan birga, globallashuv va raqamlashtirish jarayonlari milliy o‘zlikni saqlash, an’anaviy qadriyatlarni yosh avlodga yetkazish hamda madaniy identifikatsiyani mustahkamlash bilan bog‘liq qator masalalarni ham kun tartibiga olib chiqmoqda. Tadqiqotda raqamli platformalar, elektron kutubxonalar, virtual muzeylar va ijtimoiy tarmoqlarning milliy madaniyat transformatsiyasidagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan.