TEATR VA MADANIYAT: BADIIY TAFAKKURNI SHAKLLANTIRISH OMILI SIFATIDA - Nurpo’latova Ozoda Xasan qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada teatr san’atining jamiyat madaniy hayotidagi o‘rni hamda insonning badiiy tafakkurini shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Teatrning estetik tarbiya vositasi sifatidagi imkoniyatlari, uning ma’naviy qadriyatlarni targ‘ib qilishdagi o‘rni va madaniy rivojlanishga qo‘shayotgan hissasi ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, teatr san’atining yoshlar dunyoqarashi, ijodiy fikrlashi va madaniy ongini rivojlantirishdagi ta’siri ochib berilgan. Tadqiqot natijalari teatr san’ati badiiy tafakkurni shakllantiruvchi muhim ijtimoiy-madaniy institut ekanligini ko‘rsatadi.