MADANIYAT VA SAN’AT TASHKILOTLARI FAOLIYATIDA MARKETING STRATEGIYALARINI TAKOMILLASHTIRISHNING ZAMONAVIY TENDENSIYALARI - ABDATOVA SHAHNOZA BURIYEVNA (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada madaniyat va san’at tashkilotlari faoliyatida marketing strategiyalarini takomillashtirishning zamonaviy tendensiyalari tahlil qilinadi. Bugungi kunda madaniyat muassasalari faoliyatini samarali tashkil etish, auditoriyani kengaytirish, madaniy xizmatlar sifatini oshirish hamda raqobatbardoshlikni ta’minlashda marketing texnologiyalarining ahamiyati ortib bormoqda. Tadqiqotda madaniyat va san’at tashkilotlarida strategik marketing, raqamli marketing, brending va kommunikatsion yondashuvlarning qo‘llanilish holati ilmiy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, marketing faoliyatini rivojlantirishning innovatsion yo‘nalishlari va istiqbollari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari madaniyat va san’at muassasalari faoliyatida zamonaviy marketing strategiyalarini joriy etish ularning iqtisodiy barqarorligi va ijtimoiy samaradorligini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.