AXBOROTLASHGAN JAMIYAT SHAROITIDA BOSHLANG’ICH TA’LIMDA METODIK ISHLARNI TASHKIL ETISHNING ZAMONAVIY YO’NALISHLARI - N.X. Ubaydullayeva (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Maqolada axborotlashgan jamiyat sharoitida boshlang’ich ta’lim muass asalarida metodik ishlarni tashkil etishning nazariy-uslubiy asoslari ko’rib chiqilgan. Metodik ishning mohiyati, maqsadi va vazifalari ochib berilib, axborot jamiyatining ta’lim tizimiga qo’yayotgan yangi talablari tahlil qilingan. Raqamli texnologiyalar negizida metodik faoliyatni tashkil etishning zamonaviy shakl va usullari — onlayn metodik birlashmalar, masofaviy malaka oshirish, elektron metodik resurslar hamda tarmoq hamkorligi imkoniyatlari yoritilgan. Boshlang’ich sinf o’qituvchilarining axborot-kommunikatsion kompetentligini rivojlantirish bo’yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.