BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA BOSH MIYA YARIM SHARLAR FAOLIYATINI UYG‘UN RIVOJLANTIRISHNING NEYROPEDAGOGIK ASOSLARI - Yusufjonova Zebo Muzaffar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida o‘quvchilarning bosh miya ikki yarim shar faoliyatini uyg‘un rivojlantirishning neyropedagogik asoslari tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida mantiqiy va ijodiy tafakkurning birgalikda shakllanishi o‘quvchilarning bilimni tez o‘zlashtirishi, mustaqil fikrlashi hamda kreativ qobiliyatlarini rivojlantirishga xizmat qilishi yoritilgan. Shuningdek, boshlang‘ich sinf o‘qituvchilari tomonidan qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan innovatsion metodlar, mashqlar va integrativ yondashuvlar haqida ilmiy-amaliy tavsiyalar berilgan. Maqolada neyropedagogika va pedagogik psixologiya fanlarining zamonaviy yutuqlariga asoslangan holda boshlang‘ich ta’lim samaradorligini oshirish masalalari ochib berilgan.