MAKTABGACHA TA’LIM JARAYONIDA BOLALARNING INTELLEKTUAL VA IJODIY QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISHDA INTEGRATIV YONDASHUV VA INNOVATSION METODLARNING O‘RNI - ABDULLAYEVA GULNORA ALISHER QIZI (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu tadqiqotda maktabgacha ta’lim jarayonida bolalarning intellektual va ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishda integrativ yondashuv hamda innovatsion metodlarning o‘rni tahlil qilinadi. Zamonaviy pedagogik amaliyotda bolalarning kognitiv va ijodiy rivojlanishini ta’minlash uchun fanlararo integratsiya, interaktiv ta’lim texnologiyalari, o‘yin asosidagi faoliyat hamda multimedia vositalaridan foydalanish muhim ahamiyat kasb etadi. Integrativ yondashuv ta’lim jarayonini yaxlit tizim sifatida tashkil etib, bolalarda bilimlarni kompleks qabul qilish, mantiqiy fikrlash va ijodiy tasavvurni rivojlantirishga xizmat qiladi.