MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA BILISH FAOLIYATINI SHAKLLANTIRISHDA INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - ABDULLAYEVA GULNORA ALISHER QIZI (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu tadqiqotda maktabgacha yoshdagi bolalarda bilish faoliyatini shakllantirish jarayonida innovatsion pedagogik texnologiyalardan foydalanish samaradorligi tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida bolalarning kognitiv rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash, ularning mustaqil fikrlash, qiziqish va ijodiy faolligini oshirish muhim ahamiyat kasb etadi. Innovatsion pedagogik texnologiyalar, jumladan interaktiv usullar, o‘yin texnologiyalari, multimedia vositalari hamda loyihaviy yondashuvlar bolalarning bilish jarayonini faollashtirishga xizmat qiladi. Tadqiqot natijalari ushbu texnologiyalarni qo‘llash orqali bolalarda diqqat, xotira, tafakkur va mantiqiy fikrlash ko‘nikmalarining rivojlanishi sezilarli darajada yaxshilanishini ko‘rsatadi.