XX ASR 80-YILLAR O‘ZBEK HIKOYACHILIGIDA POETIK YANGILANISHLAR(A.A’ZAM IJODI MISOLIDA) - Inoyatqulova Charosxon Habib qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola XX asr 80-yillar o‘zbek hikoyachiligidagi poetik yangilanishlarni tadqiq etadi. Unda davrning yetakchi vakillaridan biri Abdulla A’zam ijodi misolida adabiy jarayondagi o‘zgarishlar tahlil qilinadi. Tadqiqot A’zam hikoyalarida kuzatiladigan yangi tasvir usullari, stilistik xususiyatlar va mavzu chuqurliklarini yoritadi. Maqolada uning nasrida an’anaviy hikoyachilikdan farqli jihatlar va ularning o‘zbek adabiyoti taraqqiyotiga ta’siri ko‘rsatiladi.