NEMIS TILINI O‘QITISHDA AUTENTIK MATERIALLARDAN FOYDALANISHNING DIDAKTIK IMKONIYATLARI VA KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISHDAGI O‘RNI - Islamov Dilshod Narmaxammatovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada nemis tilini chet tili sifatida o‘qitish jarayonida autentik materiallardan foydalanishning nazariy-metodik asoslari hamda ularning ta’lim samaradorligini oshirishdagi didaktik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Zamonaviy chet til ta’limida kommunikativ yondashuvning ustuvorligi o‘quv jarayoniga real kommunikativ vaziyatlarni olib kirishni talab etadi. Shu nuqtai nazardan, autentik materiallar til o‘rganuvchilarni tabiiy til muhiti bilan tanishtiruvchi, ularning kommunikativ, sotsiomadaniy va pragmatik kompetensiyalarini rivojlantirishga xizmat qiluvchi muhim didaktik vosita sifatida namoyon bo‘ladi.