FILMLAR ORQALI INGLIZ TILINI O’RGANISH - Davlatova Nurjahon Shuxratbek qizi; Obabakirova Valizaoy Valisher qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada filmlar orqali ingliz tilini o‘rganishning samaradorligi tahlil qilinadi. Film va seriallar autentik material sifatida o‘quvchilarning tinglab tushunish, so‘z boyligini oshirish va talaffuzini yaxshilashda muhim rol o‘ynashi yoritib beriladi. Shuningdek, subtitrlar bilan ishlash, kontekst orqali yangi so‘zlarni o‘zlashtirish va madaniy bilimlarni kengaytirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, filmlar orqali til o‘rganish qiziqarli va samarali usullardan biri hisoblanadi.