O‘QUVCHILARNING RUHIY SALOMATLIGINI QO‘LLAB-QUVVATLASH VA QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK YONDASHUVLARI - Allaberganova Rashida Azatovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarning ruhiy salomatligini qo‘llab-quvvatlash hamda ularning qobiliyatlarini rivojlantirishning psixologik yondashuvlari tahlil qilingan. Ruhiy salomatlik va qobiliyatlarning uyg‘un rivojlanishi shaxsning intellektual, emotsional va ijtimoiy kamolotini ta’minlovchi muhim omillardan biridir. Maqolada ruhiy salomatlikka ta’sir etuvchi omillar, qobiliyatlarni aniqlash va rivojlantirish usullari hamda maktab psixologining faoliyati yoritilgan.