O‘SMIRLAR BILAN ISHLASHDA KOGNITIV-XULQIY YONDASHUVNING SAMARADORLIGI - Berdimurodova Maftuna G'ulom qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘smirlar bilan ishlashda kognitiv-xulqiy yondashuvning psixologik asoslari, uning samaradorligi hamda amaliy ahamiyati yoritilgan. Kognitiv-xulqiy yondashuv o‘smirlarning salbiy fikrlash usullarini aniqlash, ularni ijobiy va realistik fikrlash bilan almashtirish hamda moslashuvchan xulq-atvorni shakllantirishga qaratilgan zamonaviy psixologik usullardan biridir. Maqolada ushbu yondashuvning o‘smirlar ruhiy salomatligini mustahkamlash, xulq-atvor muammolarini bartaraf etish va ijtimoiy moslashuvini yaxshilashdagi o‘rni tahlil qilingan.