SHAXSLARDAGI PSIXIK RIVOJLANISH VA PSIXOLOGIK SHIKASTLANISHNING MUHIM SABABLARI - Abdullayeva Nozima Akbaraliyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada psixik rivojlanish jarayoni hamda psixologik shikastlanishning ijtimoiy-psixologik sabablari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shaxsning psixik rivojlanishi ijtimoiy muhit, tarbiya, ta’lim va shaxslararo munosabatlar bilan uzviy bog‘liqdir. Shu bilan birga, salbiy ijtimoiy omillar psixologik shikastlanishlarga olib kelishi mumkin. Maqolada asosiy xavf omillari va ularning psixik rivojlanishga ta’siri yoritilgan.