BOLALARGA NISBATAN ZO‘RAVONLIKNI OLDINI OLISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK ASOSLARI - Mametova Qunduz Amatovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada bolalarga nisbatan zo‘ravonlikni oldini olishning pedagogik va psixologik asoslari yoritilgan. Zo‘ravonlikning turlari, kelib chiqish omillari hamda uning bola shaxsiga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, ta’lim muassasalari va oilada zo‘ravonlikning oldini olishga qaratilgan samarali profilaktik chora-tadbirlar ko‘rib chiqiladi.