BAQSÍSHÍLÍQ ARQALÍ MILLIY QÁDIRIYATLARDÍ JASLAR SANASÍNA SIŃDIRIW - NAURIZBAEVA XANZADA ORALBAY QIZI (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotaciya: Bul ilimiy maqalada baqsıshılıq óneri arqalı milliy qádiriyatlardı jaslar sanasına sińdiriw máseleleri kompleksli túrde úyreniledi. Izertlewde baqsıshılıq tariyxıy tamırları, onıń xalıq arasındaǵı ornı, jaslardıń ruwxıy-ádep-ikramlılıq tárbiyasındaǵı áhmiyeti hám zamanagóy sharayattaǵı rawajlanıw baǵdarları tallanadı. Sonday-aq, maqalada baqsıshılıqtı bilimlendiriw sistemasına integraciyalaw hám jaslar sanasında milliy ózlikti qáliplestiriwdegi roli ilimiy tiykarda sáwlelenedi.